Lid worden van SV Gilze-Rijen kan per juni 2019 alleen nog op uitnodiging.
Het ledenaantal van SV Gilze-Rijen is de laatste jaren aanzienlijk gegroeid. Dit is goed voor de vereniging, maar wanneer deze te groot wordt gaat het persoonlijke karakter van de vereniging verloren en juist aan dat persoonlijke gevoel hechten wij als bestuur grote waarde.
Ben je voorgedragen als lid of ben je uitgenodigd om lid te worden dan kan je hieronder lezen hoe dat in zijn werk gaat.
Indien je een beginnend schutter bent, kom je eerst 3x als introducé kennismaken met de vereniging. In deze proefperiode maak je kennis met de twee hoofddisciplines die je kan schieten bij onze vereniging, nl. pistool en geweer. Na deze proefperiode wordt beoordeeld of je als aspirant kan toetreden. Bij toetreding als aspirant wordt je ook meteen aangemeld bij de Koninklijke Nederlandse Schutters Associatie (K.N.S.A.) waarna je daarvan je licentie ontvangt.
De eerste 6 maanden van het aspirantschap zullen als beoordelingsperiode gelden. In de eerste maanden van het aspirantschap volg je, in overleg met een trainer/instructeur, een aantal lessen. Wanneer de trainer/instructeur van oordeel is dat je veilig met een vuurwapen kan omgaan krijg je iets meer ‘vrijheid’. Je schiet dan zelfstandig, onder begeleiding van een trainer/instructeur je beurten. De instructeurs/trainers zullen je, buiten je schietvaardigheid, ook beoordelen op veiligheid, karakter en verenigingsgevoel. Indien je na deze periode van zes maanden een positieve beoordeling krijgt bent je vanaf dat moment volwaardig lid van de vereniging en gaat je eerste lidmaatschapsjaar in.
Als lid kom je regelmatig schieten (minimaal 18 schietbeurten per kalenderjaar). Zolang je nog geen eigen wapen mag bezitten kan je altijd gebruik maken van de clubwapens, onder leiding van een verenigingsverlofhouder. Als volwaardig lid mag je ook gebruik maken van het wapen van een kennis, familielid e.d. zolang deze persoon maar altijd aanwezig is op het schietpunt.
Na je eerste jaar lidmaatschap (als volwaardig lid) kan je aan het bestuur vragen of je in aanmerking komt voor een ‘verlof tot het voorhanden hebben van een vuurwapen’. Wanneer je hiervoor toestemming krijgt ga je op zoek naar een, voor jou toegestaan vuurwapen. Met de gegevens van het wapen kan je dan je ‘verlof tot het voorhanden hebben van een vuurwapen’ aanvragen bij het bestuur. LET OP, zonder wapen kan je geen verlof aanvragen.
Nu je je eigen vuurwapen hebt ben je vrij om op eigen gelegenheid te gaan schieten.
In dit K.N.S.A. artikel lees je meer over het aanvragen van een ‘verlof tot het voorhanden hebben van een vuurwapen.
LET OP! Nu je verlofhouder bent dien je te voldoen aan de wedstrijdverplichting van minimaal 5 (interne) wedstrijden in één discipline in één kalenderjaar. Lees hierover meer in dit artikel van de K.N.S.A.. of elders op deze site.